وکیل مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت کیست؟

وکیل مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت

آیا وظایفی همانند رسیدگی به کار منزل و فرزندان و به اصطلاح «خانه داری» جز وظایف شرعی و قانونی زن است؟ زن این حق قانونی را دارد که در قبال زحمات خود هزینه‌ای را دریافت کند؟ زوجین بعد از ازدواج هر کدام به سهم خود از لحاظ شرعی و قانونی وظایفی دارند که باید به آن‌ها عمل کنند، همانند تمکین عام و خاص از شوهر. اما یک سری وظایف برخلاف آنچه که در ذهن عموم مردم نقش بسته است وظیفه شرعی و قانونی زن نبوده و اگر به آن‌ها می‌پردازد از لحاظ قانونی می‌تواند در قبال زحمت خود دستمزد این امور را از شوهر مطالبه کند، این روند را اجرت المثل زوجه می‌گوید، برای آشنایی بیشتر با این اصطلاح و روند مطالبه آن تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

اجرت المثل ایام زوجیت چیست؟

همانطور که از نام این عنوان پیداست، زوجه (زن) در ایام زندگی مشترک به امور خانه داری از قبیل: نگهداری از فرزندان، آشپزی ، شستن غذا و لباس‌ها، مرتب کردن منزل و … مشغول است، طبق ماده قانونی 336  قانون مدنی زن می‌تواند در مقابل زحماتی که در طول زندگی به عهده او نبوده اما به دستور شوهر در خانه انجام داده است مبلغی به عنوان دستمزد از شوهر خود طلب کند، این درخواست را اجرت المثل ایام زوجیت می‌گویند. همانطور که دیگر امور حقوقی مثلا نفقه، وکیل‌ مخصوص خود با عنوان وکیل نفقه را دارد، اهمیت وجود وکیل در مسیر مطالبه اجرت المثل زوجه در این مسیر نیز پررنگ‌تر می‌شود.

اجرت المثل ایام زوجیت چیست؟

چگونه اجرت المثل ایام زوجیت خود را محاسبه کنیم؟

بسیاری از زوجین بعد از آگاه شده از حق قانونی خود با مسئله طریقه محاسبه اجرت المثل ایام زوجیت مواجه می‌شوند، مبلغ اجرت المثل در سال 1403 مبلغ مشخص شده و ثابتی ندارد و با توجه به زوجه و شرایط زندگی او متغییر است. به همین دلیل است که این مبلغ توسط دادگاه مشخص شده و هیچوقت مبلغ ثابتی نیست، یعنی قاضی موظف است با بررسی شرایط زندگی زوجه، شاغل بودن یا نبودن او و میزان همیاری و همکاری او با شوهر مبلغی را در نظر بگیرد، آن مبلغ در تعداد سال‌های مشترک زندگی ضرب شده و به زن تعلق می‌گیرد.

نکات مهم مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت

 نکات مهم مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت

در چه صورت اجرت المثل به زن تعلق نمیگیرد؟ چنین درخواستی از شوهر همیشه و در هر شرایطی قابل اجرا نیست، به عبارتی باید وضعیتی با عنوان شرایط گرفتن اجرت المثل ایام زوجیت وجود داشته باشد تا زوجه بتواند از شوهر خود آن را طلب کند، این شرایط عبارت‌اند از:

  1. نداشتن شروط ضمن عقد در امور خانه داری؛ در غیر این صورت دیگر اجرت المثل به زوجه تعلق نمی‌گیرد.
  2. درخواست ندادن طلاق از طرف زن؛ درخواست طلاق از طرف مرد نباید با دلیل تخلف زن در وظایف همسری باشد، در این صورت اجرت المثل به زن تعلق نمی‌گیرد.
  3. از روز اول قصد و نیت زن در انجام کارها رایگان باشد، اگر دادگاه در مسیر بررسی مدرکی علیه این مورد پیدا کند مجددا مبلغ در نظر گرفته شده به زوجه تعلق نگرفته و اعتراض به رای بی فایده خواهد بود.

برای آشنایی بیشتر با شرایط دریافت اجرت المثل خود می‌توانید با وکیل‌های متخصص حقوق خانواده موسسه اسپاد در ارتباط باشید.

همین حالا با کارشناسان ما صحبت کنید

رای وحدت رویه اجرت المثل ایام زوجیت به چه صورت است؟

 از آنجا که معمولا زندگی‌های زناشویی با حسن نیت زوجین آغاز می‌شود و هر دو امور زناشویی خود را بدون قصد مطالبه اجرت المثل و به خواست خود انجام می‌دهند پس مبلغی برای دریاقت مشخص نمی‌شود. اما اگر خلاف این امر ثابت شود و طرفین شواهد و مدارکی داشته باشند که خلاف آن را اثبات کنند در این صوررت زوجه مستحق دریافت اجرت المثل است و دادگاه و قاضی موظف هستند با ارجاع پرونده به کارشناسی که در جریان طول مدت زندگی زناشویی و کار‌هایی که زوجه جدای از وظایف شرعی و قانونی خود انجام داده است قرار بگیرد و با توجه به بررسی شرایط زندگی زوجین اجرت المثل زوجه را مشخص و نسبت به پرداخت آن توسط شوهر اقدام کنند. شما می‌توانید در این زمینه با مشورت با موسسه حقوقی اسپاد از طریق بهترین وکیل اجرت المثل زن در تهران و درنتیجه حق قانونی خود را به آسانی دریافت کنید.

مراحل اجرت المثل ایام زوجیت

برای آسان‌تر پیمودن این مسیر بهتر است از قبل با وکیل تمکین مشورت‌های لازم را داشته باشید. با توجه به توضیحاتی که پیش‌تر گقتیم مشخص است که مطالبه اجرت المثل و ارائه دادخواست به دادگاه توسط زوجه انجام خواهد شد، وی با همراه داشتن شناسنامه و عقدنامه به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه کرده و بخواهد که دادخواست اجرت المثلی برای او تنظیم کنند.  نمونه دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت از ورثه به شرح زیر است:

خواهان، خانم ….

خوانده، آقای ….

وکیل، آقا/خانم ….

با عرض سلام

با احترام اینجانب در مورخ …. و بر طبق عقد‌نامه …. در عقد نکاح دائم یکدیگر می‌باشیم. زندگی مشترک ما از مورخ …. آغاز شده است و حاصل آن 2 فرزند می‌باشد. با توجه به اینکه اینجانب در تمامی سال‌های زندگی مشترک همه امور منزل را بدون قصد تبرع و با دستور شوهر انجام داده‌ام، تقاضای محکومیت خوانده با جلب نظر کارشناس به پرداخت اجرت المثل زندگی مشترک از مورخ — الی  — درخواست می شود.

امضا ….

اجرت المثل در نامزدی

از آنجا که دوره نامزدی دوره‌ای برای شناخت زوجین نسبت به یکدیگر است، زوجه هیچ وظیفه‌ای در قبال انجام امور خانه داری ندارد و اجرت المثل در نامزدی به وی تعلق نمی‌گیرد. همچنین بهتر است که از شرایط ضمن عقد نیز اطلاع داشته باشید، به دلیل اینکه در بعضی از خانواده‌ها دوران عقد به عنوان دوران نامزدی تعریف و شناخته می‌شود.

مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت بعد از فوت زوج

ممکن است بپرسید اگر در حین زندگی مشترک و زمانی که زوجه قصد طلب حقوق قانونی خود را دارد، شوهر وی فوت کند چه اتفاقی خواهد افتاد؟ از آنجا که اجرت المثل جز حقوق مالی و شرعی زوجه است و پرداخت آن بر عهده زوج، این درخواست با شرایطی همانند فوت همسر، جنون، یا سفه از بین نخواهد رفت. بدین معنی که اگر شوهر زوجه فوت کند وی می‌تواند با ارائه دادخواست در دادگاه مربوطه پرداخت حق خود را از محل ارثیه همسر درخواست نماید. حتی اگر اموالی بین وراث تقسیم شده باشد زوجه می‌تواند علیه آن‌ها برای دعوای دریافت اجرت المثل ایام زوجیت خود اقدام کند.

ویژگی‌های وکیل اجرت المثل زوجه

در هر مسیر و مشکل حقوقی با توجه به شرایط موجود، انتخاب وکیلی متبحر و متخصص در زمینه مربوطه یکی از مهم‌ترین مواردی‌است که به روند کار شما را سرعت می‌بخشد، مسئله‌ای همانند درخواست اجرت‌المثل نیز از این قاعده مستثنی نیست. هنگام انتخاب در این زمینه سعی کنید وکیلی را انتخاب کنید که دانش و تجربه کافی در مباحث دعوای خانوادگی را داشته و در زمینه مطالبه اجرت المثل اموال و ایام تخصص کافی داشته باشد تا در روند گشایش پرونده آرامش موکل خود را تضمین ‌کند. شما می‌توانید با انتخاب بهترین وکیل اجرت المثل زوجه شانس پیروزی خود در چنین پرونده‌هایی را افزایش دهید، موسسه حقوقی اسپاد با سابقه درخشان در معرفی بهترین وکیل‌های تهران از جمله مهم‌ترین آن‌ها با عنوان وکیل مهریه آماده خدمت رسانی به شما موکلین عزیز است.

ویژگی‌های وکیل اجرت المثل زوجه

هزینه وکیل اجرت المثل ایام زوجیت

و در آخر مثل همیشه دغدغه بسیاری از موکلین دغدغه مالی و هزینه وکیل مورد نظر است، درباره هزینه وکیل اجرت المثل ایام زوجیت باید گفت که هزینه مشخص و دقیقی برای آن در نظر گرفته نشده و حق الوکاله وکیل مورد نظر با توافقی بین طرفین مشخص می‌شود. طبیعتا هر چقدر که پیچیدگی و سختی پرونده شما بیشتر باشد مبلغ این توافق نیز بیشتر خواهد بود. شما می‌توانید با تماس با موسسه حقوقی اسپاد و شرح کامل شرایط خود از میانگین هزینه وکیل اجرت المثل مطلع شوید.

همین حالا با کارشناسان ما صحبت کنید

انواع اجرت المثل

  • اجرت المثل ایام زوجیت: شامل کار‌های می‌شود که زوجه در طول زندگی مشترک به دستور همسر و داوطلبانه انجام می‌دهد همانند: تمامی امور مربوط به خانه داری، نگهداری فرزند و … .
  • اجرت المثل ایام تصرف ملک: هزینه‌ای که به کار‌هایی تعلق می‌گیرد که فرد در طول تصرف ملک دیگری انجام داده است همانند: نگهداری، تعمیرات و ..
  • اجرت المثل منفعت انجام کار: همانطور که از نامش پیداست این نوع از اجرت المثل به هزینه انجام کاری تعلق می‌گیرد: همانند اجرت المثل یک اختراع، ساختن یک اثر هنری، انجام کاری از پیش توافق و مشخص شده و … .

سخن پایانی

اجرت المثل ایام زوجه شامل دریافت هزینه‌هایی است که زوجه در قبال امور خانه داری و نگهداری فرزند به صورت داوطلبانه، از شوهر خود طلب می‌کند، طبق شرایط گفته شده اگر زوجه دارای شرایط دریافت اجرت المثل خود باشد با ارائه دادخواست مربوطه به دادگاه از حق قانونی خود برخوردار می‌شود، فراموش نکنید که اجرت المثل معمولا در ایام نامزدی به زوجه تعلق نخواهد گرفت، امیدواریم با جسور بودن در گرفتن تصمیم‌های مهم زندگی خود ادامه آن را زیبا‌تر رقم بزنید، ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
جهت مشاوره رایگان، با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس ما باشید
همچنین می‌توانید با شماره های زیر تماس بگیرد

ارتباط با کارشناسان